7 TYPES OF PASTA WITH KITCHENAID

Těstoviny jsou jedním z jednoduchých potěšení života. Ale se stovkami jedinečných druhů těstovin, z nichž si můžete vybrat, jak si vyberete perfektní nudlo pro Cacio E Pepe nebo Shrimp Scampi? Tato příručka pomůže zefektivnit možnosti a projít vás 7 populárními kategoriemi těstovin a omáčkami, které s nimi nejlépe spárují.

Nejen jeDomácí těstoviny lahodné, ale je to snazší než kdy jindy s nástroji jako aKuchyňská pomůcka® Stojíček aKuchyňská pomůcka® přílohy těstovin. Tyto přílohy s více úkoly mohou nakrájet těstoviny na stuhy nebo struny a zatlačit je do plochých listů nebo tvarů.

Podívejte se, jak snadné je vyrobit těstoviny sKuchyňská pomůcka® 3dílná sada těstovin a řezací sada.

Cacio e pepe těstoviny v bílé misce.

1. Strand těstoviny

Stále populární špagety, což znamená, že „tenký provázek“ nebo „motouz“ je v italštině součástí skupiny pramenů těstovin, některých z nejčastěji používaných nudlí na světě. Tyto typy těstovin jsou nakrájeny na dlouhé, válcové tyče různých tloušťky. Kromě špaget obsahuje tato skupina také různé velikosti od tlustého - špagettoni - až po nejtenčí těstoviny kulaté tyče - Capellini d'Angelo. Strandské těstoviny jsou ideální pro omáčky, které potahují nudle rovnoměrně jako olivový olej s trochou česneku a některé nasekané čerstvé bylinky nebo jasnou rajčatovou omáčku, jako je druh používaný pro Fideo. Pro jednoduchý, ústní vodní způsob, jak používat pramenné těstoviny, zkuste tento klasický recept naCacio e Pepe.

Tip omáčky:

Ať už děláte jednoduché pokrmy nebo a Den matek večeře, mějte na paměti, že Typ omáčky by měl vést cestu. Omáčka omáčka, tím těžší a silnější typy nudlí by měly být, a naopak světlejší omáčka nejlépe funguje s tenčími, lehčí těstoviny. Totéž platí pro párovací proteiny s těstovinami, těžší nudle může vzít na těžší maso a lehčí nudle by měly být spárovány s lehčími proteiny, jako jsou mořské plody nebo kuře.

Fettuccin se slunečním sušeným rajčaty a sýrem parmezánu.

2. Pásné těstoviny

Širší a plošší než smyčcové těstoviny, tyto typy těstovinových nudlí obsahují mimo jiné milované fettuccine a linguine a pappardelle. Obecně platí, že tyto těstoviny dobře fungují s krémovými omáčkami, protože větší povrchová plocha těchto nudlí se může postavit na bohaté omáčky. Tenčí, užší nudle v této skupině, jako je fettuccine a linguine, jsou nejlépe spárovány s lehčími krémovými omáčkami, jako jsou Alfredo a lehčí proteiny, včetně mořských plodů. Protože Pappardelle je jedním z silnějších a širších panovin, může zabírat robustnější a masivnější ragus. Pro jasné zvraty na oblíbeném vyzkoušení tohoto receptuSlunce sušená rajčatová fettuccin.

Bowl těstovin s mrkví, fazolemi a bylinkami.

3. Tubulární těstoviny

Jeden z nejvšestrannějších typů těstovinových nudlí na planetě, tubulární těstoviny, přichází v obou dlouhých formách, jako jsou bucatini, krátké formy jako Rigatoni a jeho užší „bratranec“ tordiglioni a malé zkumavky, jako jsou makarony. Pokud vidíte slovo „rigite“ podle názvu těstovin, jako v Penne Rigate, znamená to, že těstoviny mají hřebeny, které jsou ideální pro zachycení omáčky jako jako Pesto.

Dlouhé, tenké verze těchto těstovin, jako Bucatini a Perciatelli, mají skrz jejich střediska probíhající díra, která je skvělá pro zachycení volnějších omáček.

A protože tyto nudle jsou podstatnější než typické smyčcové těstoviny, mohou převzít chutnější ingredience, jako jsou vločky z červeného pepře nebo pancetta. Kratší těstoviny můžete použít různými způsoby, včetně polévek, salátů a kastrolů. A pamatujte, že čím větší je trubice, tím více textury a „látky“ mohou těstoviny převzít.To oduševněléTěstoviny fagioli Recept používá spoustu robustní zeleniny, bílých fazolí a krátkých tubulárních těstovin pro vydatnou večeři v chladné noci.

Bílá deska s ravioli s petrželkou a hráškem.

4. Plněné těstoviny

Tyto lahodné nudle obvykle přicházejí ve formě kapes nebo válců vytvořených pro pořádání náplně. Cannelloni, Tortellini a Ravioli Jsou některé z nejznámějších plněných těstovin a tyto druhy těstovin jsou často naplněny nakrájeným masami, zeleninou nebo sýry a přelité jednoduchou omáčkou. Pierogi jsou tradiční polskově vycpané těstoviny, které najdete plné masa, zeleniny, sýra nebo ovoce.Laminovaná petržel ravioli s pažitkou a chevre Vyrábí elegantní jídlo na večeři hosty nebo rande v noci.

Masonové nádoby s vrstveným salátem.

5. Mikro těstoviny

Tyto mini těstoviny mohou pomoci vytvořit maximální chuť, když jsou začleněny do polévek a salátů. Použití Orzo, těstoviny ve tvaru rýže, které přidávají texturu a osobnost do rajčatové polévky a minestron nebo ditalini v letním salátu z mořských plodů. Pastina, Acini di Pepe a Fregola, těstoviny na ostrova Sardinie, jsou malé těstoviny, které se často používají k přidávání těla do polévek, ale také jsou chutné podávané s jednoduchou máslovou omáčkou a trochu strouhanou parmigiano reggiano.

Tyto slavnostníSalátové nádoby s rajčatovým krémovým dresinkem jsou ideální pro letní piknik. Recept vyžaduje pearl couscous, těstoviny na Středním východě, které přidávají žvýkací kousnutí do misky.

Tip těstovin:

Těstoviny lze rozdělit na dvě jednoduché klasifikace, čerstvé nebo sušené. Čerstvé těstoviny jsou obvykle jednoduché těsto sestávající z vajec a univerzálních nebo vysoce glutenových mouky, která je hnutá, lisovaná mezi válečky a řezané. Suché těstoviny využívají vodu, moukumolinu a obvykle se vyrábějí bez vajec. Složky jsou smíchány do pasty, která je poté extrudována formami nebo nařízne se do tvarů a vzduch suší při nízké teplotě po dobu několika dnů, dokud se vlhkost neodpaří.

Shell těstoviny s krevetami, zeleninou a bylinkami.

6. Unikátní tvary těstovin

Neexistuje nedostatek zábavných, neobvyklých nudlí těstovin, které by podporovaly vaši kreativitu. Najděte těstoviny ve tvaru uší (orecchiette), radiátory (radiarore), motýlky nebo motýly (farfalle), mušle (Conchiglie) nebo polštář) nebo polštář) nebo polštář) nebo polštář) noky - a seznam pokračuje. Protože tyto typy těstovin mají pro ně značné „kousnutí“ a často mají hřebeny, malé otvory nebo štěrbiny, vyrábějí ideální nádoby pro držení bohatých, vydatných omáček a robustního masa a zeleniny.

Tento Krevety a vegetariánský salát těstoviny Používá skořápky k zachycení kousků mořských plodů a zeleniny v pikantní citronové hermové vinaigrette.

Zuketové nudle s krevetami a bylinkami.

7. Spiralizované zeleninové nudle

Vynikající způsob, jak do své stravy přidat další zeleninu nebo dát na některé z vašich oblíbených těstovin nízkoariborově zvrat se spiralizovanou zeleninou. Zuketové nudle se už nějakou dobu dostávají hodně lásky a jejich mírná chuť může zabírat mnoho různých příchutí a omáček, což z nich činí super všestranné i chutné.

Spiralizující šílenství však nekončí cuketou; Existují desítky zeleniny, které lze spiralizovat do „nudlí“. Mrkev, squash, panikáře, papriky a sladké brambory jsou jen hrstkou zeleniny, které mohou vdechnout nový život do časové těstoviny.

TheKuchyňská pomůcka® Stojíček máPřipevnění spiralizátoru Abychom vám pomohli znovu představit recepty a prozkoumat nové možnosti. Zkuste začít s tímto citrusovým receptem proCitronové krevety scampi, který nahrazuje tradiční andělské vlasy nudlemi.

Stojovní mixér KitchenAid® s těstovinami vyrábějícími lasagne nudle

Klasický recept na těstoviny

Je vždy příjemné mít recept na těstoviny na dosah ruky, když inspiruje inspirace. To jednoduché Domácí těstoviny vyžaduje pouze tři ingredience a vaše Kuchyňská pomůcka® Stojíček Chcete -li vytvořit nekonečné typy tvarů těstovin pro vaše oblíbené těstoviny.