Hinter dem Design: Ark-Stühle by ferm LIVING
Protože kolekce arch židle byla vytvořena s cílem vytvořit čestný, odolný design s nízkou ekologickou stopou. Objevte, jak bylo zaměřeno na proces návrhu od začátku.
Design archetypální židle
Původní inspirace našeho týmu in -house pochází z touhy vložit do popředí jednoduchý a čestný design. A tak jsme se rozhodli navrhnout sbírku zodpovědněji, všestrannější a krásné dřevěné židle, kde si může celá rodina užít.

Tým zahájil proces navrhování koncepcí myšlenky židle: „Zeptali jsme se, jak by to vypadalo, kdybychom někoho, dítě nebo dospělý, jednoduše nakreslili židli,“ říká Estelle z designérského týmu, který pracoval na rozvoji Archa. Z této otázky ukázal návrh archetypálního židle designérský tým: čtyři nohy a jednoduché sedadlo a opěradlo. Myšlenka vytvoření geometrického designu s přímými, jednoduchými liniemi také odpovídala úsilí produkovat židli s co nejmenším zbytkovým materiálem.

Aby se dosáhl tohoto cíle, návrhový tým se obrátil na dánskou společnost Målbar, který používá svůj nástroj pro screening klimatu specializující se na měření stopy produktů CO2. To přispělo k tomu, že celý výrobní proces židlí, od surovin po konečný produkt, byl navržen zodpovědně a udržitelný.

S tímto cílem se tým rozhodl navrhnout tři různé židle Ark--židle jídelního stolu, dětské židle a vysokou židli-které jsou vyrobeny z desek popela s certifikací FSC® se standardními rozměry, přičemž udržitelnost v řadě parametrů je bráno v úvahu.

Práce se standardními rozměry zajišťuje, že při výrobě každé židle je co nejméně zbytkového materiálu. Díky snadnému zpracování dřevěných desek je také možné sestavit židle pouze s 6–8 standardními šrouby a dělat bez jakéhokoli typu lepidla. Tímto způsobem mohou být židle zabaleny rovinou, takže každý z nich je demontován se zákazníkem, který zaručuje více prostorově přepravní a přepravní proces. Designový tým také viděl výhodu ve skutečnosti, že díky designu plochých design mohou zákazníci nejen sestavit židle, ale mohou také kdykoli znovu demontovat.

Po stanovení tvaru a materiálu židlí ARK experimentoval tým s barvami a konečným designem. Rozhodli jsme se navrhnout dvě verze každé židle: přirozená, naolejovaná verze s jednoduchým a nadčasovým výrazem a moderní modrá verze, která dává jakoukoli doma jemné, ale fascinující barevné akcenty.
Myšlenka vytvoření geometrického designu s přímými, jednoduchými liniemi také odpovídala úsilí produkovat židli s co nejmenším zbytkovým materiálem.
K odpovědné produkci sbírky arch
Jídelna, dětské a vysoké židle kolekce Archy jsou vyráběny v EU v továrně poblíž Benátek v severní Itálii.

V továrně jsou standardní dřevěné desky s certifikací FSC® vloženy do stroje, který se specializuje na řezání dřeva na přesné rozměry, aby se omezil množství zbytkového materiálu. Po řezání dřevěných desek jsou rozděleny do kategorií, v závislosti na tom, která židle by se měla stát.

Části pro přírodní, naolejované židle Archy jsou zpracovávány ručně jedním nebo jedním z řemeslníků v továrně, zatímco díly pro židle modré archy jsou natřeny v nedaleké továrně, která je vhodná pro použití barev vhodných pro dětský nábytek má specializované na vodní základnu.

Předtím, než jsou hotové části židle zabaleny do Dánska, je každý jednotlivý prvek kontrolován jeho kvalitou řemeslníky. To zajišťuje, že naši zákazníci dostávají pouze nábytek nejvyšší kvality.

Jasný a odpovědný design
Při navrhování židle Archy byly návrhové i výrobní proces ovlivněny vědomými rozhodnutími, aby se zabránilo aktivnímu zbytkovému materiálu a prodloužilo životnost designu.

Ve spolupráci s Målbarem a jejich nástrojem pro screening klimatu, který byl již ve fázi vývoje, jsme byli schopni navrhnout sbírku nejen dekorativních, ale také zodpovědných, nadčasových a estetických židlí, které lze použít ve všech typech místnosti- z Dětský pokoj do jídelny.